Régebbi cikkeinkből

Nátha- és influenzaszezon - támogassuk a szervezet munkáját!

boironHogyan dolgozik az immunrendszer?

A téli enyhe náthák és megfázások, ha nem okoznak erős tüneteket, nagyon jó lehetőséget biztosítanak az immunrendszernek, hogy tanuljon; megismerje az aktuális kórokozókat, kialakítsa a jól működő immunválaszt. Egy náthánál, megfázásnál várjuk nyugalomban, hogy a védekező rendszer valóban az öngyógyításra koncentrálhasson. A végére számos, az adott kórokozóra specializálódott antitest várja majd a következő alkalmat.

Az influenzára ez különösen igaz, hiszen vírusfertőzés, ahol a gyógyító munkát immunrendszerünk végzi el. Az influenzavírus gyorsan változik, így a szervezetnek minden alkalommal „meg kell tanulnia” az új vírusforma elleni hatékony védekezést. Ha elkaptuk a betegséget, érdemes a védekező rendszer munkáját homeopátiás szerekkel és pihenéssel támogatni. A szövődményes influenza, a hosszú köhögés oka általában egyszerű – lábon hordjuk ki a betegséget.

Az immunrendszer másik csodafegyvere a láz. Szervezetünk normális esetben úgy működik, mint egy termosztáttal szabályozott rendszer, testhőmérsékletünk állandó. Láz akkor jelentkezik, ha az immunrendszer sejtjei egy interleukin-1 nevű anyaggal üzennek az agynak. A 37,5 - 38 C° közötti tartományt hőemelkedésnek, a 38 C° felettit láznak nevezzük. A láz a szervezet védekező reakciója, és a mérsékelt láz azért hasznos jelenség, mert magasabb hőmérsékleten a kórokozók többsége elpusztul.

Megfázásra, influenzára használjuk az adott betegségre bevált, több összetevőt tartalmazó komplex készítményeket.

Mikor, mit és hogyan szedjünk?

Influenzás tünetek (orrfolyás, hidegrázás, fájdalom, láz) jelentkezésekor:

Oscillococcinum

boiron

A legkedvezőbb hatás elérésének érdekében az Oscillococcinum alkalmazását az influenza kezdeti tüneteinek jelentkezésekor meg kell kezdeni. Adagolás:

  • Influenzás időszakban: hetente egyszer 1 adag, azaz egy műanyag tartály tartalma.
  • Influenzás tünetek jelentkezésekor: egy adagot bevenni, majd ezt 2-szer, esetleg 3-szor (6 óránként) megismételni.
  • A már kialakult influenza esetén: naponta 2-szer (reggel és este) 1 adag, 1-3 napon át.

Meghűlés, nátha esetén:

Coryzalia

boiron

A Coryzalia alkalmazható felső légúti hurut, megfázás okozta fejfájás, orrnyálkahártya-gyulladás, orrgaratgyulladás, nátha esetén.

Adagolás:

Ha az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja: az első napon óránként 1-1 tabletta (max. 12 db), a tünetek enyhüléséig.
A második naptól kezdve az alkalmazás gyakorisága ritkítható a tünetek enyhülésének megfelelően:
2-3 óránként 1-1 tabletta.

Vissza...

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!