Régebbi cikkeinkből

Homeopátia: régi és új korok szelíd gyógymódja

alt

Éltek emberek a történelem folyamán, akik megelőzték gondolkodásban korukat. Valahogy „időutaztak” egy távoli jövőből, és gyakran úgy hagyták kéznyomukat korukon, hogy kevesen értették, mit is teremtettek valójában. A Leonardók, Keplerek sorába illik Samuel Hahnemann, a homeopátia atyja is.

A XVIII. század végén született, amikor az éves orvosi piócafogyasztás 500.000 db körüli volt Franciaországban.

Ő tartani akarta magát a Hippocrates-i „Ne árts!” alaptételhez, így abbahagyta a kor szellemének megfelelő orvoslást, és alternatív gyógymódokkal kísérletezett. Rájött, hogy egyes anyagok magas hígításban gyógyítják a tüneteket, melyeket töményen előidéznek. Ez a gyógyítási rendszer, annyira újszerű volt, hogy csak a kvantumfizika korában jutottunk el addig, hogy bizonyítani tudjuk a homeopátia magas hígítású, dinamizált gyógyszereinek hatását az emberi szervezetre. A homeopátia alkalmazása paradigmaváltás egy ember életében. Átfogó gondolkodásmód, illetve a tudatos létezés felé irányít. Nemcsak mellékhatás-mentessége miatt érdemelte ki a szelíd gyógymód elnevezést, hiszen ultramolekuláris oldatai olyan csekély hatóanyagot igényelnek, hogy egy növényi mennyiségből több ezer homeopátiás gyógyszer készíthető, így a természet kizsákmányolása nélkül hozhat gyógyulást az emberek számára.

A homeopátiában körülbelül 1400 féle növényt használnak alapanyagként. Túlnyomó többségük friss, vadon élő, természetes élethelyükön szedett növény, melyeknek mindenféle növényvédő, rovarirtó szertől mentesnek kell lenniük! Betakarításukat képzett botanikusok végzik, akik az évszakok ritmusát követve, folyamatos versenyfutásba vannak az idővel. A növényszedés igazi, hagyományos értelemben vett mesterség, mely mesterről tanítványra száll, és a gyakorlatban sajátítható el. A betakarítás szigorú előírások szerint történik, tévedni nem lehet, a növényszedők tevékenységét az állami hatóságok ellenőrzik!

Vegyük példaként a sérülések és zúzodások virágát, az Arnica montana-t, vagyis hegyi árnikát. Ezt a növényt régóta számon tartják sebgyógyító, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és véraláfutás elleni hatása miatt. Vadon, hegyekben nő. Savas talajon fejlődik, magasabb tájakon, 800 méter felett található meg. A botanikusok és minősített betakarítók az egész növényt és a gyökérzet egy kis részét szedik le. Szedés közben ügyelnek a fajta fennmaradására, hiszen a föld alatti részek életerősek maradnak és tovább szaporodnak. Franciaországban a betakarítás helyhez van kötve az Alpokban, a Francia Középhegységben, a Pireneusokban és Elzászban.

Gazdasági vonatkozásra fordítva: Az alapanyagból lépésenkénti hígítás során készül a homeopátiás gyógyszer, így ha a növényből (hozzávetőlegesen 100-500 grammból) elkészül 1000 gramm alkoholos kivonat, un. őstinktúra, akkor abból 1060 kilogramm 30 CH alkoholos oldat készíthető, amivel át lehet majd itatni a golyócskát!

Az előállítás, a gyűjtés maga is rendkívül környezetbarát és gazdaságos így!
A napi kezelési költség a betegnél 50-200 forint!

HAHNEMANN fő műve, az ORGANON, ezekkel a paragrafusokkal kezdődik (1-2.§):

„Az orvos legfőbb és egyetlen hivatása, hogy visszaadja a beteg embernek az egészségét, és ezt hívjuk gyógyításnak. A gyógyítás célja az egészség gyors, szelíd és kíméletes helyreállítása, azaz a betegség felszínre hozása és megsemmisítése a leggyorsabb, legbiztosabb, legkevesebb hátránnyal járó módon.”

És micsoda új távlat, a saját neuro-endokrin rendszeren keresztül szabályozni, biztonsággal a szervezetet. És erre itt van egy gyógymód, amely 250 éve változatlan, és sikeres. Kiállta az idő próbáját, mert egységként kezeli az embert és természetet.

Vissza...

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!