Régebbi cikkeinkből

Téli torokproblémák

alt

Ha fertőzés, kémiai hatás (pl. refluxos gyomorsav, orrból csorgó váladék) vagy sokkhatás (egy hideg korsó sör, hideg levegő) éri a torkot, amit nyálkahártya bélel, a szervezet nagymennyiségű vért irányít a területre. Ebben az a logika, hogy az antitestek és a fehérvérsejtek is odajussanak. Egy kémiai anyag hatására az erek, és az őket körülvevő szövetek megduzzadnak. Ezek a szövetek találkoznak, kicsit gyakrabban és intenzívebben a szokásosnál, az őket körülvevő idegvégződésekkel. Ezért a fájdalom.

És ezért működik olyan jól a sós vizes gargalizálás. Mert a sós víz tömény, és a duzzadt sejtek ebben a közegben elkezdik a folyadékot leadni. Kisebb duzzanat=kisebb fájdalom. Ilyen egyszerű. Az enyhe torokgyulladások nagy részére mást az orvos sem rendel, főleg, ha vírusos eredetű. Ilyenkor lehet kipróbálni a homeopátiát. Ilyenkor, mivel az immunrendszer támogatása a fő cél, a „szelíd gyógymód” hasznos segítség lehet. A tünetek megjelenésekor érdemes azonnal megkezdeni a homeopátiás kezelést. 

Használhatunk komplex homeopátiás készítményt, amely alacsony potenciában tartalmazzák az adott betegség esetén leggyakrabban alkalmazott szereket.

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!