Régebbi cikkeinkből

NOBEL-díjas tudós megerősítette a homeopátia tudományos alapjait

alt

A NOBEL-díjas tudós, aki felfedezte az összefüggést a HIV vírus és az AIDS betegség között, kijelentette, hogy a homeopátiának szilárd tudományos alapja van.

A francia virológus, Luc Montagnier döbbentette meg munkatársait egy rangos nemzetközi kongresszuson, amikor bemutatott egy új, a vírusfertőzés kimutatására alkalmas módszert, amely nagymértékű hasonlóságot mutat a homeopátia alapelveivel.

Montagnier a múlt heti kongresszuson mondta ki, hogy a kórokozó baktérium vagy vírus DNS-ét tartalmazó oldat, és ez a vírus lehet a HIV vírus is, „képes alacsony frekvenciájú rádióhullámok kibocsátására”, amelyek kiváltják a környező vízmolekulák „nanostruktúrába” rendeződését. Ezek a vízmolekulák, szerinte, szintén képesek rádióhullámok kibocsátására.

Megerősítette, hogy a víz képes ezt a tulajdonságát megtartani, még akkor is, amikor az eredeti oldatokat már nagy mértékben felhígították, egészen addig a pontig, amikor már az eredeti DNS valójában eltűnt az oldatból. Ilyen módon, erősítette meg, a víz képes megtartani az „emlékét” annak az anyagnak, amellyel kapcsolatba került – és az orvosok felhasználhatják ezt az emissziót, ezt a tulajdonságot a betegség kimutatására.

Laikusként mindez jelentéktelennek tűnik. De egy tudósnak mindez nagyon provokatív abból a szempontból, hogy hasonlít a homeopátia alapelvéhez, és ezáltal igazolja a homeopátiát.

A homeopátiás szerek azon az alapelven dolgoznak, hogy a mérgező anyagokból nagyon kicsi mennyiséget adunk, akkor az ugyanazokat a tüneteket fogja meggyógyítani, amelyeket ugyanannak az anyagnak a nagy mennyiségű bevétele okozna.

A tudósok teljes mértékben elutasítják ezt, határozottan állítják, hogy ez nem bizonyíték arra, hogy a víz képes megőrizni és átadni az információkat, és hogy a homeopátiás kezelést soha nem igazolták teljes körű klinikai vizsgálatokkal.

Montagnier állításai különösen érzékeny időszakban jöttek, mivel múlt héten a National Health Service-t (Anglia társadalombiztosítása) felszólították arra, hogy állítsa le a homeopátiára költött évi 4 millió font kifizetését.

Az orvosok növekvő aggodalma a homeopátia növekvő népszerűségével van összefüggésben. A homeopátiát használók közzé tartozik Erzsébet királynő és David Beckham is.

Montagnier 2008-ban kapta meg a NOBEL-díjat, az 1980-as években lefolytatott vizsgálatáért, amely igazolta az összefüggést a HIV vírus és az AIDS betegség között. Ez az áttörés nyitotta meg az utat az új kezelések előtt, amelyek emberek millióinak az életét hosszabbították meg.

A múlt héten adott erről elő interjút Lindau-ban, Németországban, a NOBEL-díjasok találkozóján, ahol 60 NOBEL-díjas gyűlt össze, együtt további 700 tudóssal, hogy megvitassák az orvosi, kémiai és fizikai kutatások legutóbbi átütő eredményeit.

Cristal Sumner (British Homeopathic Association) szerint Montagnier munkája a homeopátiának „igazi tudományos alapot” adott.

The Sunday Times

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!