Régebbi cikkeinkből

Mojito, és fagylalt - a rekedtségről

alt

a két leggyakoribb oka a nyári rekedtségnek. A hirtelen hideghatás. Ez lehet sör is, ízlés kérdése. A másik lehetőség, ha a hangszálaink tűrőképességén felül használjuk a hangunkat, mondjuk egy koncerten, vagy a vízilabda válogatottnak szurkolva.

Mi is a rekedtség? Hangképző szerveink úgy működnek, mint egy húros hangszer. A gégébe beáramló levegő rezegteti meg a hangszálakat, és ez érzékelhető hangot produkál. Aki látott már egymás mellett nagybőgőt, csellót és hegedűt, megnézte a hangszerek teste és a húrok vastagsága közti különbséget, azt is érti rögtön, miért mélyebb a férfiak hangja a nőkénél, és honnan jön a gyerekhang édes csicsergése. Ha a hangszálak érzékeny felülete bármilyen okból megvastagszik (ezt okozhatja a felületet megtámadó baktérium, vagy vírus, de környezeti hatás, megerőltetés is), a hangszál nem képes az eredeti gyorsasággal rezegni, ezt érzékeljük rekedtségként.

alt

A hangvesztéssel együtt élünk, elviseljük, anélkül hogy betegségként kezelnénk. Amikor nincs hagyományos kúra egy nem túl súlyos, de azért bosszantó betegségre (pl. egy enyhe allergia, egy vírusos nátha, a rekedtség, vagy gyomorpanaszok) a homeopátia mindig tartogat megoldást. A rekedtségre, gégegyulladásra, vagyis minden olyan légúti bántalomra, ami a torok alatti területet érinti, nagyon jól bevált szer a Homeovox. Ez egy többféle összetevőt tartalmazó homeopátiás szopogatós tabletta. Megmenthet egy fellépést, vagy egy IGENT a gyere hozzám feleségül kérdésre.

 

Vissza...

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!