HOMEOPÁTIA

Családi stressz, vagy stressz a családban?

Frusztrált nő

De mi is az a stressz?

A stressz egy megfoghatatlan, nem mérhető fogalom. Mégis hatással van az emberi szervezetre. Többféle stressz létezik. Lehet érzelmi, például egy megoldatlan párkapcsolati probléma vagy bánat, de stressz a túlhajszolt életmód is.

A stresszre adott válasz valójában a szervezet normális reakciója különleges, nem várt eseményekre. Stresszhormonok nélkül nem tudnánk gondolatainkat tetté alakítani, legyen szó akár sportról vagy egy művészi előadásról. A stresszhormonok a szervezet készenléti állapotát idézik elő, nő a vérnyomás, szapora a pulzus, gyorsul a légzés.

Ha nem tudjuk levezetni a többletenergiát, és ez az állapot állandósul, a jótékony stresszhatás visszájára fordul. Hosszú távon szervezetünk alkalmazkodik a megnövekedett mennyiségben jelen lévő stresszhormonokhoz. Először ingerlékenység, fáradtság jelentkezik az állandóan termelődő stresszhormonok „mellékhatásaként”, majd később testi tüneteket is produkálhatunk. Sok olyan panasz létezik, ahol nem is gondolnánk, hogy a kiváltó ok maga a stresszes életmód.  

Az első jelek idegesség, nyugtalanság, álmatlanság formájában jelentkeznek leggyakrabban. Ezután, bár a laboratóriumi leletek még negatívak, emésztési, szexuális zavarok, migrén, pánik vagy szorongás alakulhat ki. Sokszor sem a beteg, sem az orvos nem gondol a háttérben meghúzódó stresszre. A következő szakaszban a szervezet az immunrendszert gyengíti az állandó stresszes állapot, melynek gyomorfekély, allergia, cukorbetegség, magas vérnyomás, hajhullás, asztma, menstruációs probléma, impotencia a következménye, többségük gyógyszerrel nem is kezelhető, csupán szinten tartható. Fontos, hogy a stressz kezelése a korai szakaszban elkezdődjön.

Már a stressz enyhe tüneteinél kezdjük el a kezelést!

Ha állandósul a stressz, próbáljunk meg változtatni az életünkön. A stressz okozta enyhébb problémák, a nyugtalanság, ingerlékenység és az álmatlanság kezelhetők.

Sedatif PC

 A stresszből, túlterheltségéből adódó enyhe szorongás, alvászavar kezelésére alkalmazható a SEDATIF PC szopogató tabletta. A SEDATIF PC a stressztünetek kezelésére összeállított komplex homeopátiás gyógyszer. A  SEDATIF PC tablettát javasolhatjuk az alábbi tüneteknél:

    • Enyhíti a stresszt napközben, hogy jobban aludjon éjszaka
    • Alvászavarra, szorongásra, ingerlékenységre különösen túlhajszolt egyének és idős betegek esetén.
    • Hiperaktív gyermekek számára

 

 

 

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!