A homeopátiáról röviden

A homeopátiás gyógyszer alkalmazása azt jelenti, hogy a betegnek gyenge vagy végtelenül kicsi (infinitezimális) adagban adunk egy hatóanyagot, amely egy egészséges szervezetben a páciens tüneteivel megegyező tüneteket váltana ki. A homeopátiás gyógyszereket  csecsemők, kismamák, illetve idősek is szedhetik.

A homeopátiás gyógyszerek hatékonyan alkalmazhatóak mind akut, mind krónikus betegségek gyógyításakor. A homeopátia orvos kezéhez rendelt terápia, mely hathatós segítség lehet önmagában, vagy a hagyományos orvosi terápia kiegészítéseként.

A BOIRON homeopátiás gyógyszerei a GYEMSZI által törzskönyvezett, szigorú minőségi szabályok szerint előállított készítmények, melyek gyógyszertárakban kaphatók. A homeopátiás szereknek többféle kiszerelése létezik, például a golyócskákat tartalmazó tubus, szirup, illetve tabletta. A BOIRON által forgalmazott homeopátiás gyógyszert (golyócskákat) törhetetlen anyagú, semleges kémiai hatású, golyócskaszámlálóval ellátott tubusba csomagolják. A tubus anyagánál és jellegénél fogva tökéletesen megvédi a gyógyszert minden külső hatástól. A különböző hígításokat eltérő színű tubusokban forgalmazza. A hazánkban kapható és leggyakrabban használt 5 CH potenciát zöld, a 9 CH-t kék, a 15 CH-t narancssárga, a 30 CH-t pedig mályva színű tubusba csomagolják.

A homeopátiás szerek latin neve megfelel az előállításukhoz felhasznált fő alapanyag botanikában, zoológiában vagy ásványtanban használatos, nemzetközileg ismert, tudományos elnevezésének. A homeopátiás szerek nemzetközi elnevezése minden országban azonos.

A leggyakrabban használt hígítások: 5 CH-s hígítás a helyi tünetek kezelésére (pl. kiütés, enyhe napszúrás, gyomorégés) 9 CH általános vagy funkcionális tünetek kezelésére (pl. görcs, rándulás, fejfájás, végtagfájdalom) 15 vagy 30 CH magatartásbeli tünetek kezelésére, illetve krónikus betegségek esetén (pl. stresszel kapcsolatos tünetek).

A gyógyszerek a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, ezért a golyókat és tablettákat el kell szopogatni. A golyócskák bevétele előtt és után legalább fél óráig nem szabad enni, inni, erős aromájú anyagokat használni (kávé, tea, dohányzás) hogy a nyálkahártya tiszta legyen. A mentol és egyéb illóolajok is csökkentik a homeopátiás szerek hatását, a mentoltartalmú fogkrémeket és rágógumikat kerülni kell. (Helyette alkalmazhat Homeodent homeopátiás szerek mellé ajánlott fogkrémet!)

Több mint 150 éve alkalmazzák a homeopátiát házi-, tenyész- és versenyállatok gyógyítására, de még vadállatok állatorvosi ellátásában is kialakult gyakorlata van. Egyre több állattenyésztő és állatbarát fordul a szelíd gyógymódhoz a beteg állatok meggyógyítása céljából. A homeopátiás szer lehetővé teszi, hogy hatékonyan, mérgező vegyületek szervezetbe kerülési lehetőségének kizárásával, a hozzászokás kockázata nélkül kezelhessük az állatot.


Vissza...

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!